Frank van Berkel

Frank van Berkel (1969) is sinds 2001 oprichter en partner bij Morgens, een adviesbureau dat zich richt op grootschalige transitietrajecten. Frank studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast voltooide hij diverse trainingen op het terrein van adviesvaardigheden, zoals Consultancy Skills bij De Baak, diverse cursussen op het gebied van financieel management, een leiderschapsprogramma’s bij Sezen en diverse continu verbeteren trainingen (Lean Management, Six Sigma). Na eigen deelname aan een leiderschapstraject bij Avicenna, begeleidt Frank nu met regelmaat Avicenna-leiderschapsleergangen. Frank is binnen Morgens verantwoordelijk voor de zorgmarkt, leidt complexe transtitieprogramma’s én begeleidt Raden van Bestuur in hun eigen veranderprocessen.
Frank van Berkel is expert op het gebied van veranderprocessen bij (zorg)organisaties. Hij richtte adviesbureau Morgens op in 2001 en is te boeken als spreker via Zorgsprekers

Oprichter & partner, Morgens | Veranderprocessen | Advies, training & begeleiding

De zorg van de toekomst: breder dan technologie alleen

Na publicatie van het onderzoek naar het ziekenhuis van de toekomst, wordt Frank van Berkel regelmatig gevraagd om te spreken over de toekomstige zorg.

Frank’s boodschap richt zich op wat verandert er in de zorg. Belangrijk hierbij is technologische verandering, maar het verhaal van Frank is breder dan technologie alleen. Het ziekenhuis van Morgen gaat ook over ketensamenwerking, nieuwe vormen van zorgfinanciering, patiënten die meer regie nemen, focusverschuiving van ziekte naar gezondheid etc.

Veranderkunde, experimenteren en leren

Daarnaast richt de boodschap van Frank zich op de veranderkundige kant van de benodigde transitie bij zorgorganisaties: de zorgomgeving verandert en, ondanks dat we nog niet weten hoe snel welke ontwikkelingen op ons af gaan komen, er is geen ontkomen aan dat het anders wordt. Zorg dat het ziekenhuis van de toekomst je niet overkomt! En investeer dus in experimenteren, leren en wendbaarder worden. Samenvattend heeft Frank als spreker expertise op het gebied van de zorg van de toekomst en hoe je daar als organisatie naar toe moet bewegen. Frank spreekt met regelmaat voor grote groepen (artsen, verpleegkundigen, MT’s RvB’s etc).

 Publicaties Frank van Berkel

Gesproken op

 • Zorgontbijt Ziekenhuis van Morgen (15 ziekenhuisbestuurders)
 • Seminar over het ziekenhuis van de toekomst, georganiseerd door Morgens, bij het voormalige Havenziekenhuis (1 oktober 2018)
 • Leiderschapsdag van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (medio augustus 2018)
 • Openings Keynote tijdens Alumnidag masteropleidingen Advanced Nursing Practice en Physician Assistant van InHolland (8 maart 2019)
 • Seminar Ons ziekenhuis van Morgen bij Bravis ziekenhuis (in totaal 200 artsen, bestuurders, verpleegkundigen, medewerkers)
 • Bij het Zorgvisie event over de toekomstige zorg (event op 20 april 2019)
 • Optie: gastspreker over de trends en ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg bij intern event van Máxima Medisch Centrum (21 mei 2019)
 • Bij ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ (20 juni 2019)

  Soortgelijke sprekers

  Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

  Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

  Zorgspreker boeken

  Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

  Wie wil je boeken?
  Wanneer wil je de spreker boeken?
  Hoe kunnen we je bereiken?
  Eventuele informatie vooraf
  Ons website maakt gebruik van Cookies.

  Aanmelden als Zorgspreker?

  Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

  Vul je contactgegevens in