Chantal Versteegen

Chantal Versteegen, 42 jaar oud heeft een wel heel bijzonder achtergrondverhaal. Pas op 36-jarige leeftijd ontdekte zij een forse aangeboren hersenafwijking te hebben. Vandaag de dag gaat het heel goed met haar, en brengt zij een bijzonder verhaal over doorzetten, zelfkennis en ervaring met het zorgsysteem naar het podium.
Chantal Versteegen Zorgsprekers

Tijdens haar hele leven voelde Chantal Versteegen zich anders dan de anderen. Ze liep altijd een beetje achter de feiten aan, altijd net te laat of net te traag. Doordat het altijd onopgemerkt is gebleven, heeft ze door de jaren heen een aardige kettingreactie aan (psychische) klachten ervaren. Ze wilde in de snelheid van de anderen mee kunnen, beet zich strijdlustig vast in de norm van de kinderen uit haar klas, wat haar angstig en onzeker maakte. Zodanig dat ze uiteindelijk als puber voor jaren achtereen bij de psycholoog belandde. Echter, inmiddels gaat het goed met Chantal, rondde zij haar HAVO succesvol af en is met veel plezier werkzaam als wijkziekenverzorgende bij de Buurtzorg.

Moeilijk aansluiting vinden en vragen

De protocollaire behandelingen in de GGZ die ik doorliep sloten gewoonweg niet aan. Pas na de diagnose kwam aan het licht dat ik een puzzel was waarvan alle stukjes op een hoop lagen. Het grootste vraagstuk voor mij was dan ook: welke klachten komen van het hersenletsel af en welke van de gevolgen van het nooit geweten hebben/ hoe past die puzzel in elkaar? Die antwoorden heb ik uiteindelijk gekregen toen ik op de juiste plek terecht kwam; een specialistische GGZ afdeling met zowel kennis en expertise over de hersenen als over psychische problematiek.

Topics Chantal Versteegen

  • Aangeboren hersenletsel, uitleg geven over een specifieke hersenafwijking;
  • Wat de gevolgen zijn van een niet opgemerkt hersenletsel en en klachten die hierbij komen kijken;
  • Het belang van een uitgebreide anamnese en verklarende diagnostiek. Hierbij denkend aan extra lichamelijk onderzoek, naast psychologische testen;
  • Een voor- en nasituatie van Chantal’s ervaringen binnen de GGZ. Van angst en frustratie naar het vinden van de juiste hulp;
  • Rouw en verliesverwerking, doordat het nooit is opgemerkt, kreeg ik vaker te maken met teleurstellingen b.v. stages die niet lukte, maar ook vriendschappen en relaties die uit elkaar vielen.

Interesse om Chantal’s bijzondere verhaal als ervaringsdeskundige naar uw podium te halen? Neem contact op via jesse@zorgsprekers.nl

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in