Jan Kremer

Jan Kremer is hoogleraar zorg en samenleving in het Radboudumc. Hij is van oorsprong gynaecoloog en was jarenlang hoofd van het Nijmeegse IVF-centrum, alwaar hij onderzoek deed naar patiëntgerichte innovatie. Zo richtte hij in 2003 de Digitale IVF-poli op en startte hij in 2007 een platform voor persoonlijke gezondheidsdossiers (MijnZorgnet). Kremer begeleidde 30 promovendi tot een promotie en is (mede-) auteur van meer dan 230 PubMed publicaties.
Jan Kremer is hoogleraar zorg en samenleving in het Radboudumc en speciaal gezant passende zorg. Hij is van de meest recente Zorgsprekers.

Topics waar Jan Kremer over spreekt

Prof. dr. J.A.M. (Jan) Kremer werkt sinds 2011 in de breedte van de zorg op het snijvlak tussen beleid en praktijk. Hij was onder meer voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut (2015-2021) en lid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (2014-2023), en is nu voorzitter van de Raad van Toezicht van OLVG en lid van de Raad van Toezicht van Espria.

Jan Kremer: onderwerpen en ervaring

Kremer is sinds november 2021 speciaal gezant passende zorg, vanuit aanvankelijk het Zorginstituut en nu VWS. In opdracht van de minister stelde hij het Kader Passende Zorg op dat in juni 2022 verscheen. Ons land staat voor de grote opgaven om de zorg op een mensgerichte manier houdbaar en duurzaam te maken. Passende zorg die bijdraagt aan het (samen)leven van mensen is daarbij een belangrijke sleutel. Dit zijn een aantal topics waarover Jan op het podium kan inspireren.

Op persoonlijk vlak woont Jan Kremer met zijn vrouw Olga in Nijmegen. Ze hebben samen vier kinderen en één kleinkind. Zijn hobby’s zijn vogels kijken, golfen en bergwandelen.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in