Anneke Polman

Veerkrachtig, energiek en inspirerend zijn woorden die haar accuraat omschrijven. Confronterend en provocerend ook. Anneke Polman ontregelt en ontmoet. Ze blijft weg van het pamperen, poetsen, pappen en nathouden. Doortastend en met humor pakt Anneke een vraagstuk beet om vervolgens op zoek te gaan naar mogelijkheden. Slachtofferschap mag wat Anneke betreft worden verwoest en persoonlijk leiderschap gestimuleerd. Met haar ervaring op zak als manager, implementatiepartner, aanjager, opleider en zelfs schooljuffrouw, is ze via Zorgsprekers te boeken als spreker.
Anneke Polman is mens, patiënt, spreker, auteur en Zorgspreker

Mens | Patiënt | Spreker | Auteur

Veerkracht, humor en inspiratie uit het leven

Anneke ziet haar leven als één grote inspiratiebron die gevoed wordt door werk, relaties en hier en daar wat ontwrichtende gebeurtenissen waardoor ze de kans heeft haar veerkracht en humor te ontwikkelen. Zo is ze alleenstaand moeder van een creatieve, gevoelige dochter en van een humorvolle autistische zoon. Ze leeft met een aantal aneurysma’s in haar hoofd die ontdekt werden na een hersenbloeding. In korte tijd daaromheen verloor zij een aantal dierbaren, waardoor zij als geen ander begrijpt wat ‘afscheid nemen’ betekenen kan.

‘Ik ben er even niet, ik ben overreden door een graafmachine.’

Een van haar meest recente uitdagingen om opnieuw op zoek te gaan naar mogelijkheden spreekt tot de verbeelding in het appje dat ze rondstuurde: ‘Ik ben er even niet. Ik ben overreden door een graafmachine’.

Dankzij die uitdaging mag ze zich tegenwoordig ook auteur noemen. Anneke schreef het boek ‘Maak je vooral geen zorgen‘ (zorg jij maar dat je beter wordt). Met 32 gouden tips geeft ze de miljoenen beginnende en toekomstige casussen in de Nederlandse zorg een onmisbare basiscursus ‘succesvol patiëntschap’ mee. Want niet alleen in de zorg wérken is zwaar. Patiënt zijn kan iedereen, maar zie er maar eens echt goed in te worden.

Anneke Polman als spreker

Ze komt op plekken waar mensen iets anders willen opschudden dan een kussen. Waar mensen liever regels dan botten breken. Het zijn de plekken waar mensen beseffen dat iedereen een patiënt is, ooit patiënt wordt of er simpelweg eentje kent.  Het zijn de organisaties die zich realiseren dat systemen niet altijd helpend zijn. Die willen kijken naar de bedoeling van hetgeen ze doen omdat ze weten dat het anders bedoelinK kan zijn.

Teamdagen, verandertrajecten, evenementen. Lezingen, openingen, een aftrap of een voorzet van workshops. Anneke vertelt met passie vanuit eigen ervaring en creëert bewustwording rondom de thema’s veerkracht, passie en systemen.

Benieuwd naar Anneke als spreker? Stuur ons een berichtje, we gaan graag met je in gesprek!

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in