Amos Gomes de Mesquita

Amos straalt rust en vertrouwen uit. Vanuit een oprechte interesse in wat mensen drijft, realiseert Amos zichtbare effecten bij samenwerking, ethisch leidinggeven, integriteit en inclusie. Daarvoor verbindt hij intrinsieke motivaties, doelen en strategie met handelingsperspectief. Amos werkt vanuit de driehoek programma-, verander- en communicatiemanagement. Zowel bij commerciële als bij non-profit organisaties heeft Amos verandertrajecten begeleid als trainer, project- en programmacoach.
Amos Gomes de Mesquita is communicatieadviseur, trainer, mantelzorger en Zorgspreker

Topics waar Amos Gomes de Mesquita over spreekt

Trainer | Strategisch Communicatieadviseur | Mantelzorger | Tekstschrijver

Ervaring in de zorg

Amos Gomes de Mesquita heeft veel ervaring in de zorg; trainer ‘Samenwerken’, strategisch communicatieadviseur; mantelzorger en tekstschrijver.

Trainer Samenwerken

Cliënten van nu verwachten dat zij worden meegenomen in het behandelproces en dat zorgverleners hun behandelingen op elkaar afstemmen. Voor zorgverleners betekent dit meer overleg met cliënten en collega’s over verwachtingen, mogelijkheden en aanpak. Maar met alleen overleg kom je er niet. Dit gaat over samenwerken en heeft grote gevolgen voor hoe leidinggevenden, medewerkers en cliënten met elkaar omgaan. Amos heeft hierover diverse praktijkgerichte trainingen gegeven bij o.a. zorgverleners.

Strategisch communicatie-adviseur VUmc Academie

Als strategisch communicatieadviseur formuleerde Amos het communicatiebeleid rondom de BIG-herregistratie Basisartsen en gaf hij sturing aan de uitvoering. In de praktijk betekende dit veelal ‘sparren’ met partijen (Ministerie, branchepartijen) over verantwoordelijkheden, het creëren van overzicht en het formuleren/afstemmen van heldere boodschappen. In deze rol leidde Amos geregeld bijeenkomsten met basisartsen.

Mantelzorger

Als mantelzorger ervaarde Amos ouderenzorg in de praktijk; thuis- en instellingszorg. Met betrekking tot de instellingszorg vormde dit de aanleiding voor diverse gezamenlijke acties met de Raad van Bestuur ter verbetering van de kwaliteit in de betreffende instelling.

Thuiszorg

Als ‘preferred supplier’ van Amsterdam Thuiszorg, schreef Amos Gomes de Mesquita interviews met medewerkers op alle lagen van de organisatie, folders en jaarverslagen.

Dagvoorzitter/moderator

Amos is een ervaren (dag)voorzitter en moderator. Bij inhoudelijke onderwerpen concentreert Amos zich op de procesbegeleiding. Hij kan goed overweg met groepen die meningsverschillen willen overbruggen of bij voorbeeld een visie willen ontwikkelen.

Spreker

Amos is gewend voor (grote) groepen te spreken en weet deelnemers te betrekken; zowel online als in een ‘face to face’-omgeving.

Specialismen Amos Gomes de Mesquita

  • Communicatiemanagement
  • Consultant
  • Ethisch leidinggeven
  • Gedragsverandering
  • Inclusie
  • Integriteit
  • Project- en verandermanagement
  • Samenwerken
  • Trainer

Zoals Irvin D. Yalom zegt; “het gaat erom connecties aan te gaan en rimpelingen te veroorzaken.”

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in