Suzanne Spliethoff

Suzanne Spliethoff, MSc. is een Nederlandse presentatrice, dagvoorzitter en actrice. In 2007 heeft zij de studie Biomedische Wetenschappen afgerond en sindsdien is zij een veelgevraagd presentatrice voor o.a. universiteiten, ziekenhuizen en zorgverzekeraars.
Suzanne Spliethoff is presentatrice, dagvoorzitter en voice-over met een achtergrond in Biomedische Wetenschappen. Boek haar via Zorgsprekers

Topics waar Suzanne Spliethoff over spreekt

Dagvoorzitter & Moderator | Presentatrice | Actrice | Zakelijk leider Het Acteursgenootschap

Televisie, livestreams & hybride evenementen

Door haar medische achtergrond, is Suzanne een veelgevraagd dagvoorzitter voor ziekenhuizen, farmaceuten en zorgverzekeraars. Zo heeft ze verschillende (online) events en talkshows gepresenteerd in opdracht van het Ministerie van VWS, MedicInfo (dementie, Zikavirus), ZonMW (palliatieve zorg) en Combiwel (buurtwerk). Suzanne was wekelijks te zien zijn in het lifestyleprogramma Life is Beautiful op RTL4. Sinds 2010 presenteert ze elke week een live programma bij Emma TV, het interne tv-station van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Ook presenteert zij elk jaar de 1,5 uur durende live uitzending van het KinderBeestFeest in Artis. Samen met Gert-Jan Jansen presenteerde zij maandelijks het live ondernemersprogramma Azaken Live.

Verder werkt ze als redacteur en verslaggever voor de lokale tv-zender IJburgTV en heeft ze veel ervaring met reportages (oa Center Parcs, Culturele Haven Journaal), bedrijfsvideo’s, webinars, vox pops (ABN AMRO, Hartstichting), DIY (GAMMA, Praxis, Culterra), autocue en podiumpresentatie tijdens evenementen, zoals de Uitmarkt en Social Marketing Day.

Suzanne Spliethoff bij Het Acteursgenootschap

Haar fascinatie voor de wetenschap kan ze ook goed inzetten als actrice en zakelijk leider van Het Acteursgenootschap. Dit theatergezelschap speelt (internationale) voorstellingen voor universiteiten en wetenschappelijke instituten, over onderwerpen als integriteit binnen het onderzoek, machtsmisbruik en sociale veiligheid. Maar ook verzorgen ze theatrale intermezzo’s tijdens (wetenschappelijke) congressen, meestal gevolgd door een debat met de zaal.

Voice-over

Suzanne werkt ook als voice-over en is regelmatig te horen in nationale, regionale en lokale radio- en tv-commercials, promo’s, bedrijfsvideo’s, podcasts en e-learnings. Klanten: NS, Robijn wasverzachter, Rituals, PostNL, NRO, Diakonessenhuis, Stichting De Zonnebloem, etc. Ook speelde ze in 2020 de rol van juf in Het Nationaal Hoorspel: Hoekjes van Geluk.

Benieuwd naar Suzanne in actie? Check haar showreel:

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in