Jannet Wiegersma

Jannet Wiegersma (1969) is verpleegkundig specialist, lifestylecoach en auteur van het boek: Leren lopen op je handen, als ziek zijn je leven op z’n kop zet. Ze schrijft blogs over patiënten die ze coacht tijdens en na de behandeling van borstkanker.
Jannet Wiegersma is verpleegkundig specialist, Zorgspreker en moderator

Topics waar Jannet Wiegersma over spreekt

Verpleegkundig specialist | Auteur | Lifestylecoach | Moderator

Op 17-jarige leeftijd is Jannet haar opleiding verpleegkunde gestart gevolgd door de opleiding tot kinderverpleegkundige en de neonatologie. Ze heeft gewerkt als avondhoofd voor spoedopnames van kinderen en in 2012 behaalde ze haar Master advanced nursing practice op de SEH. Sinds 2014 is ze werkzaam als verpleegkundig specialist chirurgie voor patiënten met borstkanker. In meer dan 30 jaar zorg heeft ze gezien hoe patiënten omgaan met (acuut) ziek zijn, de worsteling, het ongeloof, de rollercoaster waarin zij belanden maar we laten nog steeds iedere patiënt zelf uitzoeken hoe je dat doet: ziek zijn.

Jannet Wiegersma als spreker

Jannet is overtuigd dat we van nazorg ‘nuzorg’ kunnen maken. Vol passie en enthousiasme kan zij andere zorgverleners en patiënten inspireren met persoonlijke verhalen, een nieuwe kijk op zorg en eenvoudige handvatten bieden om van ziekenzorg echte gezondheidszorg te maken. Ruim 8 miljoen mensen in Nederland zijn (chronisch) ziek, laten we daarvan leren!

Boek: Leren lopen op je handen, als ziek zijn je leven op z’n kop zet.

In augustus 2019 – op Jannet haar 50e verjaardag – is het boek: ‘Leren lopen op je handen’ uitgekomen. Het boek bevat o.a. handvatten hoe je zo gezond mogelijk ziek kunt zijn, hoe je kunt leren kijken vanuit een ander perspectief als het leven op z’n kop staat. Tips voor de uitleg aan kinderen, wel of niet werken, kernwaarden, de cirkel van invloed, denkfouten opsporen, piekergedachten verminderen, het creëren van een A-team, wat je opvoeding te maken heeft met omgaan met ziekte, hoe je ruimte kunt maken in je werkgeheugen en nog veel meer. Het boek van Jannet Wiegersma is te bestellen via de website: www.lerenlopenopjehanden.nl

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in