Sietske Rozie

Sietske Rozie is een deskundige op het gebied van de rol van en impact op zorgprofessionals mbt Artificiële Intelligentie (AI) in de gezondheidszorg. Met een medische achtergrond als arts, waaronder 7 jaar als radioloog, is ze momenteel onder andere gastdocent AI aan Businessschool TIAS. Tijdens haar interactieve presentatie neemt ze het publiek mee in de wereld van bewustwording over hoe zorgprofessionals leren en beslissingen nemen en laat ze het publiek zelf live op een interactieve manier ervaren hoe hun eigen neurale netwerk patronen herkent in data en dit daarna toepast op nieuwe data. Ze benadrukt het toenemende gebruik van AI in de gezondheidszorg, de impact daarvan op de zorgprofessionals op diverse manieren en het belang van voorbereiding op deze nieuwe manier van werken.
Sietske Rozie is radioloog en expert in medisch leiderschap, future skills en data AI voor de zorg. Via Zorgsprekers is ze te boeken als spreker en dagvoorzitter.

Topics waar Sietske Rozie over spreekt

Radioloog np | Spreker | Oprichter Roos&Rozie

Sietske Rozie benadrukt de noodzaak van aandacht voor bewustwording m.b.t. het proces van leren en beslissingen nemen door zorgprofessionals met en zonder AI. Dit is van belang voor het ontwikkelen en gebruiken van bruikbare responsible AI zonder ingebouwde vooroordelen. Ze ziet een groeiende kloof tussen zorgmedewerkers die AI-experts zijn en terughoudende zorgmedewerkers die geen scholing krijgen over AI en niet betrokken worden bij de ontwikkeling en implementatie. Dat terwijl kritische vragen en hulp van juist die groep zeer relevant is, mede omdat relevante vraagstukken en de correcties voor biases uit de praktijk moeten komen.

Presentaties en topics Sietske Rozie

In haar presentaties belicht Sietske dit evoluerende landschap en onthult ze de toekomstige mogelijkheden van AI in de gezondheidszorg. Het publiek maakt kennis met de medische, ethische, psychologische, filosofische en juridische uitdagingen van AI en wordt geprikkeld tot nadenken over hoe we hier als samenleving mee om zullen gaan. Ze laat zelfs hele concrete voorbeelden zien van hoe een specifieke AI toepassing nu al toegepast kan worden om het personeelstekort in de zorg te bestrijden.

Boek: Zorg voor transitie

In het boek “Zorg voor transitie,” dat in mei 2023 is uitgebracht, heeft Sietske samen met data scientist Egge van der Poel het hoofdstuk “Kunstmatige intelligentie en data science in de zorg” geschreven. Hierin bespreken ze diverse rollen van belanghebbenden in de zorg met betrekking tot visie, strategie, ontwikkeling en implementatie van AI. Sietske was in de zomer van 2023 te gast in de podcast van Egge, “Geheelmeestergesprekken”; deze aflevering is te horen via deze link.

Vanaf 2022 werken Sietske Rozie en HR-expert Roos van Graas samen aan de podcast “Beter worden met Roos&Rozie” voor het artsenvakblad Medisch Contact. Met hun bedrijf Roos&Rozie en in de door de KNMG geaccrediteerde trainingen focussen Sietske en Roos zich op Leiderschap binnen de zorgsector, met een specifieke nadruk op duurzame inzetbaarheid, persoonlijk leiderschapsontwikkeling en medisch management.

Als sparringspartner en adviseur speelt Sietske een actieve rol binnen de Nederlandse Vereniging voor Radiologie, waar ze lid was van de Commissie Kwaliteit en lid is van de werkgroep Zichtbaarheid en Communicatie. 

Voor ECP, Platform voor de informatiesamenleving, is zij trainer en adviseur gedragsverandering voor het programma “Informatieveiliggedrag in de zorg”.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in