Willem Herter

Willem Herter (26) heeft natuurkunde gestudeerd in Amsterdam, waarna hij op zoek is gegaan naar mogelijkheden om op een meer directe manier bij te dragen aan een betere wereld. In 2014 heeft hij deelgenomen aan de Nationale DenkTank, waar hij met 22 andere academici heeft onderzocht hoe Nederland gezonder kan worden aan de hand van de grote hoeveelheden digitale informatie in de zorg. Naast de mogelijke toegevoegde waarde is hier uitgebreid onderzocht onder welke randvoorwaarden dit soort technologie geïmplementeerd moet worden om op een duurzame en veilige manier van waarde te zijn voor heel Nederland.
Willem Herter, oprichter Pacmed, machine learning

Topics waar Willem Herter over spreekt

Oprichter van PacMed | Machine Learning in de zorg | AI

Oprichting Pacmed

Eén van de tien concrete aanbevelingen van de Nationale DenkTank 2014 was Pacmed, wat hij samen met Wouter Kroese (Geneeskunde en Logica) en Hidde Hovenkamp (Econometrie), twee andere deelnemers uit de Nationale DenkTank, heeft opgericht in 2015. Bij Pacmed ontwikkelen zij beslisondersteuning op basis van geavanceerde Machine Learning en medische expertise, om de verwachte uitkomsten van behandelingen aan de dokter te presenteren op basis van wat er bij vergelijkbare patiënten in de praktijk is gebeurd.

Machine learning in de zorg & AI

Waar er op dit moment vooral gouden bergen worden beloofd of irrationele angsten worden verspreid over Machine Learning in de zorg, vinden zij het belangrijk om een feitelijk en genuanceerd geluid te brengen over wat deze technologie kan beteken voor arts en patiënt. Door hun ervaring met het ontwikkelen en implementeren van dit soort technologie in het gehele zorgspectrum, kunnen zij vanuit concrete voorbeelden uitleggen wat er binnen welke ziektegebieden wel en niet kan, en wat er nodig is om de technologie tot maximale waarde te laten zijn. Willem Herter promoveert in de digitale zorg aan het LUMC, waar zijn onderzoek gaat over de toegevoegde waarde alsmede de randvoorwaarden van klinische beslisondersteuning op basis van Machine Learning.

Mogelijke onderwerpen Willem Herter

  • Machine learning in de zorg
  • De implementatie van technologie binnen de zorg
  • De invloed van technologie op arts en patiënt
  • Digitale zorg
  • AI

Dit is slechts een greep uit de onderwerpen waarover Willem kan spreken, neem contact op om voor meer informatie of een offerte.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in