Wilco Bothof

Wilco is de verantwoordelijk partner voor de activiteiten van Quint in de gezondheidszorg, pharma en medische technologie. Het is zijn passie om relaties te helpen met het opstellen én doorvoeren van hun digitale strategie. Zelf voert hij ook opdrachten uit op dat onderwerp, publiceert hij erover en organiseert hij regelmatig vision dinners met diverse klanten.
Wilco Bothof is partner bij Quint en expert op het gebied van Digitale zorgstrategie en de virtuele zorgorganisatie. Boek Wilco via Zorgsprekers

Partner, Quint | Digitale strategie & de virtuele zorgorganisatie

Thema: Digitale strategie en de virtuele zorgorganisatie

Uit een marktpeiling van Quint begin 2019 blijkt dat het overgrote deel van zorgorganisaties aanneemt dat zij over een aantal jaren een deels ‘virtuele’ zorgorganisatie zijn. Een grote verandering, in 2016 was juist de minderheid deze mening toegedaan. Laat dit nu net één van de expertises zijn van Wilco Bothof.

Deels virtueel betekent zorg verlenen ook als de zorgverlener, familie of mantelzorger niet in de buurt is. En zorg die ook deels wordt verleend met behulp van digitale middelen. De zorgorganisatie komt in toenemende mate in de regierol over wat er met patiënt en cliënt gebeurt.

Stel dat de zorgverlener door de toepassing van technologie in het werkproces per dag een half uur tijd wint. Op een organisatie van 6000 medewerkers betekent dit een bruto effect van honderdduizenden uren. Tijd die kan worden gebruikt om minder flexkrachten in te hoeven zetten, of tijd te besteden aan zinvollere zorg. Op deze manier kan de digitale strategie ook worden bekostigd.

Dit betekent dat het business model van de zorgorganisatie verandert. En eveneens veranderen werkprocessen, die in toenemende mate door digitale middelen worden ondersteund.

Voorafgaand aan Quint

Zijn professionele ervaring deed Wilco Bothof op bij Unilever (marketing & communicatie), en bij KPMG, EY en Quint (in managementconsultancy). Wat hem volgens relaties en collega’s typeert is zijn energie, analytische geest en visie.

Agenda presentaties Wilco Bothof

  • Augustus 2019: In panel over digitale strategie tijdens Discours Gezondheidszorg
  • Juni 2019: Digitale strategie: Van Innovatie naar Implementatie (ontbijtsessie bij de Amarant Groep)
  • Maart 2019: Vision dinner digitale strategie
  • Maart 2019: HIMSS 2019

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in