Tessa Schiethart

Tessa Schiethart is geboren met een grote wijnvlek in haar gezicht. Ze heeft het Sturge Weber Syndrome en weet als geen ander hoe het is om met zichtbaarheid om te gaan. Daarnaast is zij langdurig patient en heeft een unieke kijk op de relatie tussen arts en patient.
Tessa Schiethart is expert op het gebied van Lookism & Inclusie. Ze richtte To Face The World op en is Zorgspreker!

Topics waar Tessa Schiethart over spreekt

Oprichter To Face The World | Expert Lookism en Inclusie | Patiënten-ervaring | Begeleiding belichaming en inclusieve lichaamsacceptatie

Coaching en platform To Face The World

Met haar coaching bedrijf en platform To Face The World begeleidt Tessa Schiethart zowel individuen als groepen rondom thema’s zoals zichtbaarheid, perceptie, omgang met (onverklaarbare) symptomen, lichaamsbewustzijn en acceptatie. Zij onderzoekt vraagstukken zoals “hoe kijken we naar onszelf en hoe beïnvloedt dat hoe we naar elkaar kijken?”, “Wat betekent het om te zien en gezien te worden, met name als je een afwijkend uiterlijk hebt?” en “hoe kunnen we inclusiever naar onszelf kijken zodat we een inclusievere wereld creëren?”

Academische ervaring Tessa Schiethart

Met haar ruime academische ervaring op het gebied van lookism, diversiteit en inclusie weet zij als geen ander wat afwijkende zichtbaarheid teweegbrengt zowel bij een individu als op de werkvloer in organisaties. Haar kennis over en ervaring rondom patiënt-zijn maakt voor een unieke combinatie van academische kennis en ervaringsdeskundigheid.

Lookism, diversiteit en inclusie

Tessa spreekt voor patiëntenverenigingen, adviseert onder meer ouders met een kind met een gezichtsafwijking of in de omgang met het doorlopen van een medisch traject en traint (corporate) organisaties op het gebied van lookism, diversiteit en inclusie.

Daarnaast deelt zij haar eigen ervaringen via haar platform @tofacetheworld waarmee zij internationaal een groot publiek bereikt en contacten heeft met specialisten, patiënten en belangenorganisaties.

Ervaring als patiënt

Tessa kan als geen ander spreken over het psychosociale spanningsveld dat soms ontstaat bij het maken van keuzes tijdens een medisch traject. Met haar eigen ervaringen als levenslang patiënt-zijnde, belicht ze deze psychosociale aspecten met nuance en daadkracht.

Tessa deelt haar ervaringen omtrent het maken van keuzes in een medisch traject en stimuleert haar publiek verder en inclusiever naar een behandelplan te kijken, zowel vanuit het patiënt-perspectief als vanuit medisch perspectief. Ze belicht de donkere en kwetsbare kanten van een uitblijvende diagnose of een onzekere prognose en de psychosociale kanten hiervan. Ze inspireert om de kracht van medische kennis te versterken en combineren met het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor het lichaam.

Benieuwd naar het verhaal van Tessa Schiethart, of interesse om haar aan uw line-up toe te voegen? Wij denken graag met u mee. Neem contact op via jesse@zorgsprekers.nl

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in