Ted van Essen

Ted van Essen was tot 2016 huisarts en -opleider in een groepspraktijk in Amersfoort, voordat hij zich is gaan inzetten als TV-dokter bij Omroep Max. Hij deed wetenschappelijk onderzoek en gaf onderwijs in het Julius Centrum van het UMC Utrecht over virale infecties. Hij promoveerde in 1995 op het onderwerp influenza. Ted geeft in Nederland en in andere Europese landen lezingen over de griepvaccinatie, vanuit zijn lidmaatschap van de European Scientific Working group on Influenza, waarvan hij treasurer in het dagelijks bestuur is.
Ted van Essen, TV dokter en Zorgspreker

Topics waar Ted van Essen over spreekt

TV-dokter | Spreker | Bestuurslid Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR)

TV-dokter bij Omroep MAX

Ted van Essen heeft veel ervaring binnen de gezondheidszorg. Dit komt door zijn werkzaamheden als huisarts, maar zeker ook door zijn aanwezigheid in het bestuur en toezicht van verschillende vooraanstaande zorginstellingen. Naast zijn huidige werkzaamheden als TV-dokter lid van de Raad van Toezicht van Dimence, een grote GGZ-instelling in Overijssel, en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. Daarnaast is hij lid RvT Landelijke Expertisecentrum Erfelijkheidsonderzoek Hart- en vaatziekten.

Ted van Essen: Werkzaamheden voor KNMG en CGR

Namens de KNMG is hij bestuurslid van de stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR), die gedragsregels opstelt voor de samenwerking tussen zorgaanbieders en farmaceutische bedrijven. Vanuit die positie is hij ook lid van de RvT van het Transparantieregister, waarin alle financiële banden tussen professionals en de industrie worden weergegeven. Daarnaast presenteert hij wekelijks op tv in het programma Tijd voor MAX een medisch onderwerp.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in