Stefan van Rooijen

In 2018 promoveerde Dr. Stefan van Rooijen met het Fit4Surgery programma. Het doel was om de resultaten van medische ingrepen te verbeteren door te focussen op zowel de fysieke als mentale gezondheid vóór een chirurgische ingreep gericht op darmkanker. Voortbouwend hierop breidt Stefan zijn innovatieve project ‘Fit4Life’ actief uit door de band tussen ziekenhuisomgeving en eerstelijnsgezondheidszorgverleners te versterken. Het doel? Een meer omvattende benadering van patiëntenzorg en welzijn.
Stefan van Rooijen, arts-onderzoeker en specialist op het gebied van Zorginnovatie en technologie

Topics waar Stefan van Rooijen over spreekt

Arts-onderzoeker Maxima Medisch Centrum | Schrijver Fit4Surgery | CEO Virtual reality for patients

Opleiding tot basisarts

Stefan van Rooijen sloot zich als een van de eersten aan bij het REshape Innovation Center van het Radboud UMC om na zijn opleiding tot basisarts innovatieve ideeën succesvol toe te passen in de zorg. Onder leiding van Lucien Engelen werd hem geleerd om naast dokter ook entrepreneur te zijn.

Binnen zijn huidige functie als arts-onderzoeker richt hij zich met name op optimale voorbereiding (prehabilitatie & stichting Fit4Surgery) en informatievoorziening (darmkanker zorgapp) voor patiënten en hun naasten. Daarnaast leidt hij twee succesvolle startups verbonden aan de Health Innovation Campus Eindhoven (VisitU en Infor-Med), en heeft hij een onderzoeksgroep in het leven geroepen om de waarde van virtual reality voor patiënten te onderzoeken (MedVR).

Boek Stefan van Rooijen voor een inspirerend en professioneel verhaal op het gebied van o.a. Zorginnovatie, Samenwerking, Virtual Reality in de zorg en patiëntgerichte zorg.

Stefan van Rooijen: Topics

Stefan van Rooijen Zorgsprekers

Zijn inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft hij voor zijn initiatieven de cliëntenjaarprijs en REshape innovatieprijs in ontvangst mogen nemen, en is hij recent benoemd tot re-inventor in Healthcare door WiredUK. Volgens Stefan is samenwerking de sleutel tot succes. De patiënt, (van patiëntenvereniging tot Clini Clowns) het bedrijfsleven (van Brainport tot CZ) en technische ontwikkelaars (Visyon, VR Owl), heeft hij allen actief betrokken in zijn zorginnovaties.

“Als we door de ogen van de patiënt kijken, kunnen we de gezondheidszorg anders inrichten. Zodra we weten wat de patiënt voelt en denkt, behandelen we hem of haar heel anders.”

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in