Sander de Hosson

Sander de Hosson is longarts bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, met als aandachtsgebied palliatieve zorg. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Samen met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt.
Sander de Hosson, longarts en specialist palliatieve zorg is Zorgspreker

Topics waar Sander de Hosson over spreekt

Longarts, specialisme palliatieve zorg | Auteur van het boek ‘Slotcouplet’

Achtergrond

In 2013 is Sander gaan bloggen over zijn werk op de website van Agora, en later voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Deze veelgelezen columns werden uiteindelijk gebundeld in het boek ‘Slotcouplet‘ van de Arbeiderspers. Eén van de uitgangspunten van dit boek is de uitspraak ‘Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten’. In het boek vertelt Sander wat hem beweegt, hoe hij omgaat met de vaak ingewikkelde ziektegeschiedenissen van zijn patiënten en hoe hij worstelt met de vraag: waar ligt de grens van geneeskunde? (Arbeidspers, 2019)

Sander de Hosson: Onderwerpen

Sander is een veelgevraagd spreker voor lezingen, met name voor zorginstellingen, ziekenhuizen en hospices. Ook is hij in staat om zijn kennis, inspiratie en ervaring te delen via lezingen en workshops binnen verschillende onderwerpen. Ondanks dat Sander vaak bekend staat vanwege de palliatieve zorg, heeft hij een breed arsenaal aan onderwerpen waar hij over kan spreken. De voornaamste onderwerpen waarover Sander kan spreken zijn:

 • Palliatieve zorg – de basisprincipes
 • Palliatieve sedatie
 • Euthanasie
 • Levenseindezorg
 • Compassie
 • De kracht van kwetsbaarheid
 • Inzet van social media voor een zorgorganisatie
 • Dyspneu (benauwdheid)
 • Pijn en pijnbestrijding bij een oncologische diagnose
 • De thoraxfoto
 • CT-thorax

Meer onderwerpen van Sander te weten komen, of een gerichte vraag over bovenstaande? Stuur ons een bericht!

Doelgroepen

Sander kan met zijn lezingen en workshops zowel bij evenementen en bedrijven binnen als buiten de zorg van waarde zijn. Hij heeft ervaring met het spreken voor artsen, verpleegkundigen, rechtbanken, notarissen, maar ook grote bedrijven (m.b.t. de kracht van kwetsbaarheid, compassie), verzorgende, zorgmanagers en uitvaartbedrijven. Bekijk Sander in actie tijdens TEDx in Groningen.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in