Robbert Charoe

Robbert Charoe: Ongewild expert in onwaarschijnlijke keuzes. Over eigen regie, verlies en discipline, gecombineerd met comedy. Ondernemer en succesvol salsadanser Robbert Charoe werd op zijn 37e onverwacht volledig blind. Een paar maanden later moest hij ervoor kiezen zijn onderbeen te laten amputeren. Zijn wereld stortte in. Toch bleef zijn passie voor salsa sterker, wat de artsen ook zeiden. Dit is geen aaibare peptalk over positief denken; dit gaat over ijzeren geduld, discipline, onwaarschijnlijke wendbaarheid, keihard verlies en nog hardere humor. En natuurlijk over identiteit, groots dromen en doelen stellen.
Robbert Charoe is ongewild expert op het gebied van doorzettingsvermogen en moeten aanpassen. Boek hem via Zorgsprekers

Topics waar Robbert Charoe over spreekt

Wat Robbert Charoe uniek maakt:

  • Het verhaal van Robbert neemt je mee langs pure uitzichtloosheid en onmogelijke keuzes, via doelgerichtheid, humor en discipline naar het onmogelijke waar maken;
  • Robbert weet als geen ander de koppeling te maken naar andere moeilijke situaties waarin keuzes maken, kansen pakken en flexibel zijn een rol spelen;
  • Robbert verkoopt geen motiverend verhaaltje dat kort beklijft, maar houdt je een levensgrote, realistische spiegel voor, met een lach en een traan, die je niet snel zult vergeten;

Extra info

Discipline, doorzetten, eigen regie, het belang van humor, we kennen dit soort termen allemaal. Maar hoe breng je ze in de praktijk wanneer het erop aan komt? Robbert Charoe is tegen wil en dank expert op dit gebied en neemt je graag mee in zijn onwaarschijnlijke verhaal. Het goede nieuws: wat Robbert kan, heeft iedereen in zich. Laat je confronteren, dan volgt de inspiratie vanzelf.

Robbert ondersteunt al bijna twee jaar het speciale traject waarbij mensen met een taakstraf vanwege een verkeersovertreding niet alleen hun taakstraf uitvoeren, maar ook een deel van die taakstraf als leertraject doorlopen. Deelnemers zien met eigen ogen wat de gevolgen van hun overtreding hadden kunnen zijn: slachtoffers maken die vervolgens moeten revalideren en soms restverschijnselen houden. Robbert vertelt op indringende wijze hoe zijn eigen visuele beperking en zijn beenprothese zijn dagelijks leven beïnvloeden. Altijd een heftig verhaal voor de deelnemers, die hopelijk mede hierdoor niet opnieuw de fout in gaan. Dank, Robbert!” – Mascha de Haan (Brand)

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in