Pier Eringa

Op dit moment is Pier Eringa voorzitter van de raad van bestuur van Gelre Ziekenhuizen en President-commisaris bij AFC Ajax. Hiervoor was hij o.a. voorzitter van de Raad van Bestuur van ProRail, het OLVG, de Reinier Haga Groep, de KNVB en TransDev Nederland. Tevens is hij president van de EIM / de Europese organisatie van infrabeheerders. Van 2010 tot 2015 vervulde hij de functie van bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, een groot Topklinisch Ziekenhuis. Dit maakt hem één van de meest ervaren Zorgsprekers.
Pier Eringa is voorzitter raad van bestuur bij Gelre Ziekenhuizen, president-commissaris bij AFC Ajax en één van de meest ervaren Zorgsprekers.

Voorzitter Raad van Bestuur Gelre Ziekenhuizen | President-commissaris AFC Ajax

Periode bij NS

Tussen 1999 en 2002 werkte Pier Eringa als Regiodirecteur NS Reizigers en was hij eindverantwoordelijk voor het vervoer van treinreizigers in Noord Oost Nederland (provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland) Tevens was hij concerndirecteur Veiligheid en lid van het landelijk Managementteam. Daarvoor was hij gemeentesecretaris van Nijmegen en eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie. Ook heeft hij diverse functies bekleed bij de Politie. Hij begon zijn loopbaan als inspecteur van de gemeentepolitie en korpschef van de Politie Flevoland.

Nevenfuncties

Eringa bekleedt momenteel de volgende nevenfuncties. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van Triade Vitree. Deze organisatie, actief in Flevoland, IJsselland en omstreken , biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychische stoornis en er wordt jeugdhulp geboden aan kinderen, jongeren en gezinnen . Commissaris bij Roxit, Vicevoorzitter commissie van Toezicht beheer Nationale Politie , voorzitter Raad van Toezicht sectie amateurvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB en vice voorzitter Bondsbestuur KNVB.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in