Peter Joosten

Peter Joosten MSc. is trendwatcher zorgtechnologie, TEDx spreker en toekomstdenker.  Naast blogger en podcaster (Supermens) is hij keynote spreker bij diverse zorginstellingen en bedrijven, waaronder het Erasmus MC, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Zorginstituut Nederland, UMC Utrecht, Bravis Ziekenhuis Roosendaal, Martiniziekenhuis Groningen, het OLVG, de Health Business Week, ’s Heeren-Loo, het RIVM, het Radboud MC, Sectra, Sanofi Genzyme en Philidelphia. Hij is tevens auteur van de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020).
Peter Joosten is toekomstdenker, zorginnovatie specialist en Zorgspreker. Foto door Henry Dullink

Topics waar Peter Joosten over spreekt

Trendwatcher Zorgtechnologie | TEDx spreker | Toekomstdenker

Studie

Peter Joosten heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. In 2019 rondde hij de Biohack Academy (Waag Amsterdam) en de opleiding bio-ethiek aan de Università Europea di Roma (Italië) en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights af. In 2020 volgde hij de cursus wetenschapsjournalistiek. 

Peter Joosten: Docent, biohacker

Als gastdocent is hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction), Bildung Academie Leiden (thema: zorginnovatie), de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering) en het Imperial College in Londen (thema: biohacking).

Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).

Benieuwd? Een impressie:

Peter Joosten: Links

https://biohackingboek.nl – Het boek bestellen
https://peterjoosten.net/podcast – Podcasts
https://peterjoosten.net/youtube – Video’s en vlogs

Interesse in een offerte? Of een vraag over deze spreker? Laat het ons weten!

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in