Nicole Hunfeld

Ziekenhuisapotheker & Chief Sustainability Officer, Erasmus MC | Voorzitter landelijk netwerk De Groene Intensive Care
Dr Nicole Hunfeld is pionier op het gebied van duurzame (groene) zorg. Als Chief Sustainability Officer in het Erasmus MC zet zij zich in voor het verduurzamen van de zorg. Zij doet dit zowel vanaf de werkvloer vanuit de Intensive Care als ziekenhuisbreed vanuit het programma Een Duurzaam Erasmus MC. Nicole heeft in 2021 de Sustainabliity Award van de Erasmus Universiteit uitgereikt gekregen voor het project “de groene intensive care”. Zij is voorzitter van het landelijk netwerk de Groene Intensive Care en heeft samen met de TU Delft en Erasmus Universiteit een consortium opgezet om onderzoek te doen naar “Sustainable Hospitals”. Vanuit dit consortium worden studenten begeleid die onderzoek doen naar duurzame oplossingen in het ziekenhuis.

Topics waar Nicole Hunfeld over spreekt

Ziekenhuisapotheker Erasmus MC

Daarnaast is Nicole als ziekenhuisapotheker werkzaam op de Intensive Care van het Erasmus MC. Daar is zij verantwoordelijk voor het medicatieproces en de medicatieveiligheid (van voorschrijver tot patient). Een van haar missies is om dit proces te optimaliseren en te verduurzamen door middel van innovatie en samenwerking. Zij heeft de rol van de ziekenhuisapotheker in het intensive care team in Nederland op de kaart gezet en wetenschappelijk laten zien wat de meerwaarde hiervan is. 

Vice-voorzitterschap KNMP

Nicole is vice-voorzitter van de apothekersvereniging KNMP (inclusief portefeuilles Governance en Duurzame Farmacie) en is regelmatig te zien in de media als het over medicijntekorten gaat. Daarbij vindt zij het belangrijk om steeds de link te leggen naar patient en arts en uit te leggen wat de gevolgen van de tekorten zijn.

Thema’s die Nicole naar het podium brengt zijn: 

   • Duurzame zorg (van cijfers tot oplossingen) 

    • Innovatie en geneesmiddelen (hoe werkt dat in het ziekenhuis?)

     • Duurzame farmacie (verduurzaming medicijnketen) 

      • Governance in verenigingen (hoe om te gaan met de governance code zorg)

     In haar inspirerende verhalen verbindt zij inhoud met oplossing en laat zij de kracht van samenwerking tot uiting komen. Als dagvoorzitter laat zij anderen stralen en legt zij ook daar de verbinding tussen mens en inhoud.

     Nicole is getrouwd en heeft twee nieuwsgierige kinderen. Ze gaat graag hardlopen langs de kust, fietsen door de duinen of een potje tennissen. Daarnaast schrijft ze regelmatig columns, onder andere voor het Farmaceutisch Weekblad en luistert ze naar allerlei soorten muziek. 

     https://open.spotify.com/track/4zCrOO8OAjpnmekfIxzTsl?si=c51829f6f44b434f

      

     Soortgelijke sprekers

     Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

     Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

     We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

     Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

     Zorgspreker boeken

     Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

     Wie wil je boeken?
     Wanneer wil je de spreker boeken?
     Hoe kunnen we je bereiken?
     Eventuele informatie vooraf
     Ons website maakt gebruik van Cookies.

     Aanmelden als Zorgspreker?

     Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

     Vul je contactgegevens in