Marlies Schijven

Professor Marlies Schijven (geboren 1969) is gezondheidswetenschapper, chirurg en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit der Geneeskunde. Zij is tevens CMIO -Chief Medical Information Officer- bij het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Zij studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en vervolgens aan de Universiteit Maastricht, waar zij de doctoraal examens van de studies Gezondheidswetenschappen en Geneeskunde beiden cum laude behaalde.
Marlies Schijven is Zorgspreker

Topics waar Marlies Schijven over spreekt

Gezondheidswetenschapper | Chirurg | CMIO MinVWS | Hoogleraar UvA, faculteit der Geneeskunde

Achtergrond en taken Amsterdam UMC / AMC

Marlies Schijven startte haar opleiding tot chirurg in 1998, en promoveerde tijdens haar assistententijd op het onderwerp Virtual Reality in de laparoscopische chirurgie. Sinds 2006 is Marlies werkzaam als chirurg, en sinds 2009 aangesteld als staflid chirurgie in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Bij het AMC is zij werkzaam als chirurg, hoogleraar, Principal Educator en Principal Investigator. Marlies begeleidt meerdere promovendi rondom innovatievraagstukken in de zorg. Tevens is zij editor van meerdere wetenschappelijke Journals en verkreeg voor haar wetenschappelijke initiatieven verscheidene subsidies en prijzen. Voor het elektronische patiëntendossier van het AMC-VUmc is zij benoemd op het thema ‘eigenaar MyChart / Mijn Dossier’. In 2015 werd Marlies benoemd tot Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Haar leeropdracht betreft het veld van Mobile Healthcare, Simulation en Serious Gaming.

Resumé Marlies Schijven

  • Gastro-Intestinaal Chirurg
  • Hoogleraar Simulation, Serious Gaming and Applied Mobile Healthcare
  • Universiteit van Amsterdam / Academisch Medisch Centrum Amsterdam
  • Projectleider Citrien programma thema e-Health Nederlandse Federatie Universiteiten NFU
  • Voorzitter van de Internationale Vereniging van Draagbare Technologie in de Gezondheidszorg – Wearable Technology in Healthcare Society  – WATCH-
  • Voorzitter jury ‘Prix Galien MedTech’

https://www.amc.nl/web/Research/Who-is-Who-in-Research/Who-is-Who-in-Research.htm?p=3533#

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in