Lidwine Tick

Lidwine Tick is specialist op het gebied van Hematologie, o.a. door haar werk als hematoloog voor het Maxima Medisch Centrum (MMC) sinds 2009. Na haar opleiding tot internist volgde ze zowel het aandachtsgebied Hematologie (LUMC) als oncologie (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis) en promoveerde op het onderwerp diagnostiek en gevolgen van trombose.  Naast patiëntenzorg richt ze zich op verbetering van kwaliteit en efficiëntie van de zorg. Ze is hoofd zorggroep van de vakgroep beschouwend van het MMC en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie.
Lidwine Tick, specialist hematologie MMC, Zorgspreker

Hematoloog | Deskundige, Value Based Health Care | Waardegedreven zorg

Value Based Health Care

Lidwine Tick is in staat om haar ervaring uit de medische praktijk te koppelen aan uitkomsten van zorg volgens Value-Based Health Care (VBHC) principes en haar kennis over innovatie die ze heeft opgedaan bij de Health Innovation School. Dit heeft geresulteerd in de VBHC ‘Excellence Award’ die ze met het oncologisch centrum heeft gewonnen voor kosteneffectiviteit in de zorg. Haar doel is om de beste zorg te leveren voor patiënten onafhankelijk van tijd en plaats.

Mogelijke onderwerpen Lidwine Tick

Dr L.W. Tick komt bij u spreken over:

  • Ontwikkeling en implementatie van ICHOM uitkomsten set volgens VBHC principe
  • Waardegedreven oncologische zorg
  • Gedeelde besluitvorming in de zorg

Meer…

Naast het spreken over de zojuist genoemde onderwerpen, schrijft Lidwine hier ook geregeld over. Klik hier voor haar stuk voor het Máxima Medisch Centrum, of hier voor haar recente stuk in Medische Oncologie (login vereist, aan te maken via de website).

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in