Joyce Sombroek

Joyce Sombroek was jarenlang de vaste keepster van het Nederlands hockeyteam. Ze is Europees kampioen en wereldkampioen en won een gouden en zilveren medaille op de Olympische Spelen. Tot twee keer toe werd Joyce verkozen tot beste keepster ter wereld. Parallel aan haar topsportcarrière studeerde ze geneeskunde en ze richt zich nu op haar carrière als arts. Daarnaast deelt ze haar verhaal, kennis en ervaring regelmatig tijdens presentaties en teambuildingsworkshops. Ze leert mensen met concrete tips beter te presteren. In teamverband, maar ook als individu. Ook deelt ze haar kennis en expertise als gecertificeerd trainer bij Management Drives. Effectief samenwerken, communiceren onder druk en vitaliteit zijn voorbeelden van onderwerpen waar Joyce op inzoomt. Haar verhalen zijn gevuld met eyeopeners die het perspectief verleggen en tegelijkertijd verbinden en motiveren. Niet zelden worden de lezingen van Joyce als een inspirerende afwisseling gezien tijdens een congres of onderwijsdag.
Joyce Sombroek Amsterdamse Bos Zorgsprekers

Topics waar Joyce Sombroek over spreekt

Huisarts i.o. | Europees, wereld en Olympisch kampioen hockey | Toezichthouder | Management Drives trainer

Samen kom je verder

In haar werk als arts valt het Joyce regelmatig op dat de samenwerking en communicatie, en daarmee de kwaliteit van de zorg, veel beter kan. Als echte teamplayer wil ze daar graag een bijdrage aan leveren. Aan de hand van anekdotes uit 14 jaar topsport gaat Joyce in op de parallellen tussen zorg en topsport: wat kunnen we leren van topsport? Als je alle prijzen wilt winnen die er maar zijn, heb je een goede mindset en een sterk team nodig. Hoe je zo’n winnend team bouwt, legt Joyce met plezier uit. Ze is daarbij open over tegenslagen en ze doet een aantal belangrijke learnings uit de doeken. Vanuit haar ervaring met Management Drives helpt ze vervolgens om inzicht te krijgen in drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Met een gezamenlijk doel, effectieve communicatie en wederzijds respect en begrip kom je tot de beste resultaten. Uiteraard spits Joyce haar presentatie toe op de groep mensen die voor haar zit en de thema’s die in hun leven een belangrijke rol spelen.

Keep chasing the 1%

Joyce staat er om bekend dat ze constant op zoek is naar die ene procent verbetering. Zo maakte ze gebruik van een speciale shoot-out stick en deed ze aan oogtraining. Om als keeper het verschil te kunnen maken schakelde ze de hulp in van een sportpsycholoog en een logopedist. Met dank aan haar enorme drive en leergierigheid maakte ze in 2010 haar debuut in het Nederlands elftal als jongste keepster ooit. In de jaren daarop ontwikkelde ze zich tot een bepalende speelster en in 2014 en 2015 werd ze uitverkozen tot beste keepster ter wereld. Aan de top komen is moeilijk, maar er blijven is nog veel moeilijker. Dit lukt alleen door hard te werken, kritisch te blijven en te kunnen presteren onder druk. Zowel tijdens de Olympische Spelen in Londen als in Rio speelde Joyce een belangrijke rol door in de halve finale meerdere shoot-outs te stoppen. In 2017 maakte ze bekend te stoppen op internationaal niveau in verband met een chronische heupblessure. Joyce richt zich nu vol overgave op haar maatschappelijke carrière en zet zich in voor meerdere goede doelen.

Onderwerpen Joyce Sombroek

  1. Teambuilding – Het bouwen van een winnend team
  2. Leiderschap en communicatie – Drijfveren, kwaliteiten en valkuilen
  3. Innovatie en verandering – Keep chasing the 1%
  4. Vitaliteit – Balans om te blijven presteren
  5. Focus – Leer beter omgaan met druk

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in