Joyce de Ruiter

“Je kunt niet het slachtoffer zijn van de verandering, alleen van jouw houding”. Op haar zestiende kreeg Joyce een diagnose die haar toekomstperspectief ingrijpend veranderde: “je wordt doof én blind”. Langzaam verliest ze haar twee zintuigen waarmee ze communiceert en zelfstandig kan functioneren. Ze leeft in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Ondanks alles ziet Joyce de wereld positief, want zoals zij zelf zegt: “Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben én ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden.”
Als Zorgspreker is Joyce een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering.

Topics waar Joyce de Ruiter over spreekt

Hoe wendbaar ben jij?

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad en doen een beroep op onze persoonlijke wendbaarheid. Kies je ervoor om je te laten leiden door angst en vast te willen houden aan het oude vertrouwde? Of zie jij momenten van verandering als een kans om van te leren en te groeien?
Kortom: hoe wendbaar ben jij?

Joyce de Ruiter: spreker

Als spreker is Joyce een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering. Ze deelt haar prachtige levensverhaal met haar beste persoonlijke inzichten gecombineerd met de psychologie van veranderen.
Zo houdt zij op verrassende wijze én met een vleugje humor wekelijks honderden (zorg)professionals, managers, ondernemers en hun medewerkers dezelfde spiegel voor: onderuit of vooruit?

Haar toehoorders ontdekken dat iedere verandering de voedingsbodem en katalysator kan zijn voor toekomstige kansen en successen.

De angst en weerstand voor verandering wordt omgezet in een wendbare mindset om veranderingen die men mogelijk als een bedreiging ervaart anders te bekijken en te zien als groeikansen.

Thema’s van Joyce

Onderwerpen: Verandering | Wendbaarheid | Mindset | Veerkracht | Duurzame inzetbaarheid | Samenwerken | Leiderschap | Care vs. cure | Patiëntencommunicatie

Doordat Joyce zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal. Thema’s die aan bod kunnen komen tijdens de keynote:

 • Vanuit een patiëntenbril kijken hoe jij als zorgverlener empowerende care kunt bieden.
 • Hoe je de groeikansen van verandering kunt zien en benutten, voor jezelf en anderen.
 • Bewustwording van de houding die je aanneemt als een verandering op je afkomt.
 • Vergroten van het eigenaarschap.
 • Hoe je een Growth Mindset ontwikkelt en je omgeving hier in mee kunt nemen.
 • De voorbeeldrol die je hebt als het gaat om omgaan met verandering of tegenslag.
 • Samenwerken in uitdagende omstandigheden.
 • Kijken door de lens van urgentie om te veranderen en te handelen.
 • Herdefiniëren van het begrip wat iemands waarde is.
 • Wanneer een talent waarde heeft.
 • Van weerstand naar acceptatie en omarmen.
 • Hoe je zorgt voor verbinding.

De manier waarop Joyce het team geïnspireerd heeft was fenomenaal. Wat ik het meest gewaardeerd heb in onze samenwerking is dat Joyce graag meedenkt in het bereiken van ons doel. De ideeën vlogen over de tafel en een echte “can-do” attitude was daarbij van grote impact. De eind evaluatie van haar sessie was ontzettend goed met een 4.8 uit 5.

Jelle Kleijn – Medical Affairs Lead | Amgen

Joyce is naast spreker ook ambassadeur van Stichting Ushersyndroom en auteur van o.a. ‘Niet horen Niet zien Niet zwijgen’. Een prachtig autobiografisch verhaal over levenshaast, de zoektocht naar dealen met het continue veranderproces en de groeiende overtuiging dat ze de wereld iets te vertellen heeft. Want dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

In haar boek heeft Joyce ook diverse songteksten opgenomen die veel voor haar betekenen en prachtig aansluiten op haar verhaal. Indien gewenst kan de lezing van Joyce worden aangevuld met een zangeres die onder muzikale begeleiding van een gitarist fragmenten van deze nummers zingt. Impact, beleving en kippenvel gegarandeerd!

Joyce verzorgt ook (persoonlijke) leiderschapssessies waarbij haar lezing wordt uitgebreid met een interactieve video-opdracht. Het resultaat: een tastbaar startpunt voor het ontwikkelen van ieders individuele visie op z’n eigen rol en tevens reminder voor de realisatie ervan.
Dit kan voor zowel voor professionals als voor leidinggevenden op maat worden ontwikkeld.

Boeken & in de media van Joyce de Ruiter

RTL Late Night

Talkshow M

Talen

Heb je een internationaal publiek voor jouw bijeenkomst? De keynote van Joyce is mogelijk in zowel het Nederlands als in het Engels.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in