Joris Arts

Joris Arts is ruim twintig jaar werkzaam in de zorg als ziekenhuisapotheker, zorgbestuurder, toezichthouder en als zorgondernemer. Hij heeft gewerkt in het ziekenhuis, de huisartsenzorg, de GGZ en in de ouderenzorg. Rode draad door zijn carrière is het continu zoeken naar manieren om de zorg te verbeteren. Dat doet hij door naar buiten te kijken en te leren van andere sectoren. Daar zijn namelijk al lang oplossingen voor problemen waar we in de zorg maar tegenaan blijven lopen.
Joris Arts, specialist Healthcare technologie, Exponential Medicine

Topics waar Joris Arts over spreekt

Doctorpreneur, DiSofa | Healthcare Technologie | Exponential Medicine

Een kijkje buiten de deur met Joris Arts

Joris Arts is gefascineerd door wat wij in de zorg kunnen leren van bedrijven en organisaties buiten de zorg. Hij schrijft hier wekelijks blogs over met als thema ‘Wat de zorg kan leren van…’ die onder andere gepubliceerd worden op Skipr en op zijn LinkedIn pagina. Zo destilleert hij lessen voor de zorg door in gesprek te gaan met tientallen bedrijven zoals De Efteling, De Vegetarische Slager, McDonalds, KNAB, de Politie en meer. Elke week krijgen meer dan 3000 mensen zijn blogs in hun mailbox.

Hij organiseert daarnaast innovatietrips in Nederland waarbij hij zorgbestuurders, zorgprofessionals, zorgverzekeraars, managers en ondernemers meeneemt om met eigen ogen te kijken bij én in gesprek te gaan met bedrijven buiten de zorgsector. Zo was hij al op bezoek bij bedrijven als PostNL, Schiphol, het Rijksmuseum, Picnic, KPN, Starbucks en vele meer.

Wat de zorg kan leren van…

In november 2023 werd zijn boek ‘Wat de zorg kan leren van… 46 eyeopeners uit andere sectoren’ gepubliceerd. Deze stond in december van dat jaar al in de Managementboek.nl Top 100 en in diezelfde maand werd wegens groot succes de tweede druk aangekondigd.

In zijn lezingen geeft hij talloze herkenbare voorbeelden van lessen uit andere sectoren en helpt deze ook te vertalen naar hoe dat concreet in de zorg zou kunnen. 

Hij heeft lezingen gehouden, workshops gegeven en is dagvoorzitter geweest voor onder andere Nyenrode, NRC-Live, ICT&Health, Zorgvisie, Skipr, Smarthealth, Zorg&ICT, VWS en vele zorgorganisaties. Daarnaast heeft hij ook opdrachten gedaan voor diverse ziekenhuizen, huisartsengroepen, GGZ-instellingen en VG-instellingen.

Voeg ervaring en vakkennis toe aan uw evenement met Joris Arts: boek nu via De Zorgsprekers of neem contact op voor mogelijkheden!

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in