Joop Kasteel

Joop Kasteel (56) is een voormalig topsporter met titels in het keiharde MMA. In 2005 sloot hij zijn glansrijke carrière af met een wereldtitel. Het leven lacht Joop dus toe, al is dat niet altijd zo geweest. Joop wordt namelijk gepest, hij is dik en niet goed in sport dus niet in trek. Daar knokt hij zich, soms letterlijk uit en legt daarmee de basis voor zijn later verworven bijnaam; “Leeuwenhart”.
Joop Kasteel is voormalig MMA-kampioen, Oncologisch Fitnesstrainer, leukemie survivor en Zorgspreker!

Topics waar Joop Kasteel over spreekt

MMA-wereldkampioen | Gediplomeerd Oncologisch Fitnesstrainer | Leukemie survivor

Knokken

De rode draad in het leven van Joop Kasteel is knokken en dat is maar goed ook. In 2015 openbaart zich namelijk het voorstadium van acute leukemie; MDS, helaas de variant die altijd ontaardt in een zeer heftige leukemie. In plaats van af te wachten neemt Joop, samen met zijn artsen, de regie, voor zover mogelijk.

Autobiografie: Leeuwenhart

Het wordt een strijd zonder weerga, waar Joop met hulp van God, zijn vrouw en zijn niet aflatende strijdlust winnend uitkomt. Samen met vriend/auteur Koen Scharrenberg heeft Joop hier de zeer goed ontvangen autobiografie “Leeuwenhart” over geschreven. Een eerlijk en openhartig boek waarin geen blad voor de mond wordt genomen. Onderwerpen als pesten, doping en kanker komen ruim aan bod, zonder dat het boek een klaagzang is.

Samen kanker en bewegen beter op de kaart zetten

Na de kroon van de wereldtitel heeft Joop sinds kort een andere kroon; hij is afgestudeerd Oncologisch Fitnesstrainer en werkt met verschillende instanties samen om kanker en bewegen (beter) op de kaart te zetten. Daarnaast werkt Joop als Security Advisor voor verschillende BN’ers, acteert hij in films, series en commercials.

Joop Kasteel

Als spreker is Joop zeer motiverend, geeft hij een oprechte inkijk in zijn leven en leert hij mensen vooral te zien wat wèl kan! Hierdoor kan hij putten uit een bijna eindeloze eigen ervaring en kan hij vertrouwen op de vele unieke gebeurtenissen die hij heeft meegemaakt. Interesse in Joop als spreker? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in