Jaap Bressers

Jaap heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen wat er in zit. Een carrière als topmanager ligt voor hem in het verschiet. Maar tijdens een vakantie in Portugal, Jaap is dan 21, verandert alles. Een frisse duik in zee eindigt met een hoge dwarslaesie. Jaap is voor de rest van zijn leven vanaf borsthoogte verlamd, kan zijn vingers niet meer bewegen en zit in een rolstoel. Na een zware revalidatieperiode besluit Jaap zijn leven een totaal andere draai te geven o.a. door te gaan spreken op het gebied van mensgerichte zorg.
Jaap Bressers is ervaringsdeskundige en spreker op het gebied van patiëntgerichte zorg. Hij is ook Zorgspreker, dus via ons te boeken.

Topics waar Jaap Bressers over spreekt

Spreker | Ervaringsdeskundige | Patiëntgerichte zorg

Jaap Bressers is een veelgevraagd topspreker die je met een pakkende mix van humor en emotie laat ervaren hoe je op jouw plek het verschil kan maken… Jaap brengt een persoonlijk verhaal dat echt blijft hangen en waar een breed publiek meteen mee aan de slag kan.

Jaap Bressers en mensgerichte zorg

Mensgerichte zorg, lief ziekenhuis, patiëntgerichte zorg… elke zichzelf respecterende zorginstelling werkt op de een of andere manier wel volgens een methode of principe dat de patiënt centraal stelt en dat meteen de effectiviteit en de efficiency van de zorg beter maakt. Als ervaringsdeskundige en spreker in de zorg juicht Jaap deze initiatieven uiteraard van harte toe. Hij weet precies wat echte aandacht voor je kan doen. Hoe hulpeloos je je kunt voelen als je volledig afhankelijk bent van anderen. Maar ook hoe je met de juiste begeleiding, stimulans én eigen inzet zoveel mogelijk je leven weer in eigen hand krijgt. Hij weet hoe een moment van persoonlijke aandacht – Carlosmomentjes, zoals Jaap ze noemt – iemands leven letterlijk en figuurlijk kan redden.

Verplaats je in de ander

Maar hoe doe je dat precies, de patiënt echt centraal stellen en ernaast gaan staan? Door de mens achter de patiënt te zien en je echt in diegene te verplaatsen. Zeker in deze tijd met alle veranderingen in de zorg is dat vaak lastig. Soms zijn er ingesleten patronen, zoals ‘Ik douche al twintig jaar mensen zo, waarom zou ik het anders doen?’. Soms zijn zorgverleners noodgedwongen vooral bezig zich staande te houden en zien ze niet altijd meer hoe groot hun toegevoegde waarde is. ‘Wie ben ik in deze organisatie van tientallen, honderden of duizenden medewerkers?’

Hoe kun je vanuit jouw plek het verschil maken en je passie voor de zorg blijven volgen, zonder te verdrinken in alle regeltjes en rapporten? Hoe krijg je weer het gevoel dat je echt van toegevoegde waarde bent voor de patiënt? Jaap legt de vinger exact op de zere plek en laat zien hoe je in plaats van nog harder te werken meer met je hart kunt werken.

Terug naar de passie

Huurt u Jaap in als spreker voor uw evenement, dan geeft u uw publiek een optreden dat indruk maakt en raakt. Met een verhaal waarbij ook veel gelachen wordt. En waarbij de aanwezigen zich weer realiseren waarom ze ook al weer kozen voor de zorg en hoe ze met kleine dingen echt het verschil kunnen maken. De passie voor en de trots op hun vak zie je gedurende het optreden – en nog lang daarna – weer helemaal terugkomen.

Kijk hier naar een impressie

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in