Herman Bennema

Herman Bennema is Managing Director bij Vektis, een informatiecentrum voor de Nederlandse zorg. Deze functie stelt hem in staat om een breed scala van onderwerpen naar voren te brengen op het podium, bij lezingen of workshops. De rode draad hierbij is vrijwel altijd informatievoorziening in de zorg. Ook is Herman actief als docent bij de Cursus Zorg en Verzekeringen.
Herman Bennema is oprichter van Vektis en expert op het gebied van zorginnovatie, digitale zorg en (big) data in de zorg. Hij is ook Zorgspreker

Topics waar Herman Bennema over spreekt

Managing Director bij Vektis | (Big) Data, informatievoorziening

Echte data, echte voorbeelden

De basis van het verhaal van Herman Bennema draait altijd om voorbeelden uit de praktijk, bijvoorbeeld tijdens de inspiratiesessies die hij verzorgt. Eén van de doelen is om te laten zien wat er nu al mogelijk is, gebaseerd op echte data en echte voorbeelden.

Hermans expertise zit verder op het gebied van data-exploration (de toepassing van big data technologie waarbij inzichten uit data worden gehaald, in plaats van uit hypotheses). Daarnaast kan hij ingaan op actuele onderwerpen als de toepassing van de AVG wetgeving, de problemen die dat kan opleveren en de oplossingsrichtingen die hierbij passen.

Herman Bennema: Onderwerpen op maat en verdieping

Doordat hij bij Vektis kan beschikken over een grote hoeveelheid data uit de gehele zorg, kan Herman voor veel groepen onderwerpen uitdiepen om de relevantie van de lezing, presentatie of workshop te verhogen. Voorbeelden van onderwerpen en bijeenkomsten waar Herman over/bij spreekt:

Educatie:
· Docent Cursus Zorg en Verzekeringen, Roche Dialogues
· Promotie Harvard/Maastricht

Onderwerpen:
· Datadilemma’s, Big data expo

Bedrijfscongressen:
· Congressen zoals FMS, automatiseringscongressen, Think San Francisco (het jaarcongres van IBM), Think Nederland, Axians congres, Big data presentative voor AIM in Brussel

Zorgverzekeraars:
· Belgische Koepel van Zorgverzekeraars, Franse zorgverzekeraars, Duitse Koepel van Zorgverzekeraars, Zorgverzekeringscongres (De Lutte)

Overheden en koepelorganisaties:
· SG en zijn directeuren van Guandong China, Regering van Sint Maarten, SG en zijn staf van India, Kamerleden, NVZ bijeenkomsten, WHO (World Health Organization)

Branchevreemd:
– Gastspreker bij Rotary, Defensie, scholengemeenschap, businessleaders

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in