Gabrielle Speijer

Gabrielle Speijer (1976) is Radiotherapeut-Oncoloog HagaZiekenhuis (RHG) en founder van de zorginnovatieonderneming CatalyzIT. Ze ontving haar artsentitel van de Katholieke Universiteit Leuven, België. De opleiding tot radiotherapeut-oncoloog voltooide ze in het Nederlands Kanker Instituut -Antoni Van Leeuwenhoek ziekenhuis, te Amsterdam, Nederland.
Gabrielle Speijer is data driven doctor, radiotherapeut oncoloog bij het HagaZiekenhuis en oprichter van zorgversneller CatalyzIT. Boek haar via Zorgsprekers

Topics waar Gabrielle Speijer over spreekt

Radiotherapeut-Oncoloog HagaZiekenhuis (RHG) | Oprichter van CatalyzIT

Vanuit haar beroepsvereniging NVRO (Nederlandse Vereniging Radiotherapie en Oncologie) is Gabrielle Speijer afgevaardigd als lid van de raad Wetenschap & Innovatie van de FMS (Federatie Medisch Specialisten), lid van het project Innovate (NVRO) en lid van het project Artificiële Intelligentie (FMS). Daarnaast zette ze zich de afgelopen jaren in voor samenwerkingsprojecten zoals Thuisarts.nl, Medmij en Snomed.

Data Driven Doctor

In 2019 werd ze onderscheiden als HIMSS Future 50 International HealthIT leader: één van de wereldwijde voortrekkers van digitale zorginnovatie. Afgelopen jaren zette ze zich in voor het gedachtengoed en de visie van een ‘data driven doctor’.  De dokter die technologie noodzakelijk acht voor een beter inzicht in de totale gezondheidssituatie van een patiënt. Zich ertoe inzettend ook de overige 90% zorginformatie die gezondheid bepaalt mee te nemen in de klinische praktijkvoering (de ‘social determinant of health’). De data driven doctor vertaalt de basiswaarden van de eed van Hippocrates naar de mogelijkheden van vandaag, toont leiderschap in het steeds groter wordend zorglandschap, alles ten behoeve van de gezondheid van ons allen.

Ervaring als schrijver en spreker

Gabrielle Speijer spreekt geregeld over de hierboven genoemde onderwerpen, bijvoorbeeld vanuit haar positie in de redactieraad van ICT & Health. Een ander voorbeeld is haar lezing tijdens het Nederlandse programma van HIMSS19 Orlando. Belangrijk onderdeel van haar missie is het creëren van omstandigheden waarin de zorgprofessional de juiste digitale ondersteuning geniet, waardoor hij/zij weer kan richten op de basis: in vertrouwelijkheid warme, persoonlijk zorg bieden.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in