Esther Talboom-Kamp

Dat Nederlandse onderzoekers steeds vaker promoveren op onderwerpen die aan eHealth gerelateerd zijn is niet verrassend: de meeste universiteiten hebben inmiddels al enkele jaren een leerstoel eHealth of digitale zorg. Dat zo’n promotie-onderzoek wordt afgerond door een ervaren bestuurder bij een grote zorgorganisatie is wel bijzonder. Esther Talboom, voormalig huisarts en sinds 2011 bestuursvoorzitter van diagnostisch centrum Saltro, promoveerde op haar onderzoek naar de toepassing van eHealth in de eerstelijns zorg.
Esther Talboom-Kamp, Chief Innovation Officer bij Unilabs | Onderzoeker eHealth applications bij LUMC | Voorzitter Raad van Bestuur Saltro en Zorgspreker

Topics waar Esther Talboom-Kamp over spreekt

Chief Innovation Officer bij Unilabs | Onderzoeker eHealth applications bij LUMC | Voorzitter Raad van Bestuur Saltro

Achtergrond Esther Talboom-Kamp

Esther Talboom-Kamp rondde haar studie medicijnen af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Nadat zij cum laude haar geneeskundige studie afrondde deed zij in 1993 ervaring op als arts interne geneeskunde. Esther voltooide haar huisartsenopleiding aan de Erasmus Universiteit in 1998.

Tot 2008 was zij werkzaam in haar eigen huisartsenpraktijk in een multiculturele wijk in Rotterdam. Tijdens deze functie ontstond de interesse in geïntegreerde zorg en zelfmanagement voor en door patiënten. Esther had een actieve rol bij de implementatie van zorgprogramma’s voor chronisch patiënten in haar praktijk. Daarnaast ontwikkelde ze steeds meer interesse in bestuurlijke verantwoordelijkheid; zij deed in verschillende management- en bestuursfuncties bij een grote eerstelijns zorgorganisatie (Stichting Boog) ervaring op. In 2010 behaalde zij haar master in business administration aan de Erasmus Universiteit.

Innovatie in de zorg, personeelszaken en diagnostiek

In 2011 trad zij aan als voorzitter Raad van Bestuur van het innovatieve diagnostisch centrum Saltro. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de strategie en operatie van een diagnostisch laboratorium met 600 medewerkers, en trad zij toe tot de Raad van Toezicht van een regionale ondersteuningsstructuur. Sinds 2014 bekleedt zij een bestuurlijke functie bij InEen, een vereniging die zich inzet voor de versterking van de eerstelijns zorg, hier is zij verantwoordelijk voor innovatie in de zorg, personeelszaken en diagnostiek.

Ook zit Esther in het bestuur van een nationaal platform dat de implementatie van zelfmanagement ondersteunt. Naast haar werk en bestuurlijke functies startte zij in 2009 een wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie van eHealth (digitale zorg) in de eerste lijn. In november 2017 promoveerde zij op dit onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in