Emma Bruns

Emma Bruns is arts, onderzoeker en publicist. Opgegroeid in Antwerpen verruilde ze op haar 17de een katholiek nonnencollege voor de grachten en de wallen van Amsterdam om medicijnen te studeren. Via diverse omzwervingen, variërend van een minor kwantummechanica tot stages in Bolivia en Zambia, koos ze toch voor de chirurgie. Sinds 2015 doet ze in het Academisch Medisch Centrum (AMC) onderzoek naar de mogelijkheden om kwetsbare ouderen met darmkanker voorafgaand aan de operatie fitter en gezonder te krijgen zodat zij minder complicaties hebben en sneller herstellen.
Emma Bruns: Arts, onderzoeker en publicist en Zorgspreker

Topics waar Emma Bruns over spreekt

Arts I Onderzoeker I Publicist

Emma Bruns: Arts en publicist

Daarnaast probeert Emma Bruns de zorg in bredere zin als jonge arts te verbinden met het brede publiek. Zo publiceert ze onder meer in NRC Handelsblad en hield ze diverse malen een TEDx talk. Zij probeert hier met kleine verhalen haar verwondering over de complexiteit van de zorg te vertalen naar een groter publiek.

Het menselijk lichaam is een fantastisch gegeven en de zorg is een sector waar alle uitersten bij elkaar komen: van een hand op een schouder tot een algoritme dat een operatierobot kan optimaliseren. Bruns kan op poëtische en energieke wijze van binnenuit een beeld schetsen over wat er in de zorg speelt en wat er mogelijk is.

Boek: Mijn Buik Vol

Emma’s ervaring uit het publiceren bij o.a. NRC Handelsblad en haar werk als chirurg in opleiding in het VU Medisch Centrum Amsterdam hebben haar geholpen bij het schrijven van must-read voor iedere aanstormende arts. In een tijd van computers en ingewikkelde robots zou je haast vergeten dat de parate kennis van de dokter nog steeds erg belangrijk is voor een goede behandeling. Dit kleine boek leert je alles over de galblaas en de blindedarm, en omdat alles rijmt, vergeet je het nooit meer – of je nou dokter bent of niet (bron: bol.com).

Bekijk dit nieuwe boek van Emma Bruns hier.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in