Dirk Megens

Wanneer MeneerMegens door zijn studenten gevraagd wordt om zijn uitleg over (medisch) rekenen op te nemen en te plaatsen op YouTube kon hij niet weten dat het zo’n groot succes werd. Inmiddels is dit kanaal al ruim 1,3 miljoen keer bekeken en wordt Dirk gezien als de nummer 1 specialist op het gebied van Medisch Rekenen in Nederland.
Dirk Megens ofwel Meneer Megens is expert medisch en verpleegkundig rekenen. Hij is te boeken via Zorgsprekers

Medisch Rekenspecialist / YouTuber / Eigenaar en ontwikkelaar van rekenplatform MeneerMegens

Als workshopleider en spreker is Dirk Megens a.k.a. Meneer Megens actief op diverse zorgcongressen, waar hij de aanwezigen weet te motiveren en enthousiasmeren over Medisch Rekenen. Met als doel uiteraard het verminderen van rekenfouten en zo het verhogen van de medicatieveiligheid.

Meneer Megens: Leraar van het jaar, categorie MBO

Dirk is zaterdag verkozen tot leraar van het jaar in de categorie mbo. De vakjury prijst hem behalve voor zijn enorme enthousiasme vooral voor zijn gebruik van „moderne kanalen”: naast de rekenfilmpjes zet Megens ook uitlegvideo’s over economie op Vimeo. Megens was voorgedragen door zijn eigen studenten van de mbo-4-opleiding facilitaire dienstverlening (alles dat te maken heeft met logistiek, evenementen bewegwijzering, gebouwenbeheer en gastheerschap) (bron: NRC).

‘Ik word geen master, ik word meester.’

Megens studeerde af aan de heao in de commerciële economie. „Bij mijn diploma-uitreiking zei iemand ‘Ik word geen master, ik word meester.’ Dat heb ik onthouden. Veel van mijn mede-studenten gingen daarna een masteropleiding doen, maar ik heb in een jaar een tweedegraads lesbevoegdheid gehaald voor economieleraar. Ik ging stage lopen op het ROC Nijmegen en de studenten hebben meteen mijn hart veroverd. Om een vaste baan te kunnen krijgen moest ik naast economie ook rekenen gaan doceren, want de rekentoets was net ingevoerd in 2010” (bron: NRC).

Over Dirk Megens:

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in