Daan Dohmen

Prof. Dr. Ir. Daan Dohmen (1979) is ondernemer en wetenschapper met een passie voor de zorg. Na zijn Master Industrial Engineering met specialisatie Management of Medicine promoveerde Dohmen Cum Laude op implementatie van eHealth aan de Universiteit Twente. Hij is oprichter van zorginnovatiebedrijf FocusCura, dat hij in juni 2020 verkocht aan het beursgenoteerde Assa Abloy, en van Luscii. Op het gebied van ‘remote patient monitoring’ is Luscii inmiddels in zeven landen in Europa en Afrika actief.
Daan Dohmen is oprichter van FocusCura en Luscii en expert op het gebied van digitale zorg, zorginnovatie en technologie. Ook heeft hij een revolutionair vier dagen werkweek plan uitgerold in zijn organisatie. Hij is Zorgspreker.

CEO en oprichter Luscii | Expert digitale innovatie en transformatie

Zorginnovatie, e-health & ondernemerschap: Luscii

Per 1 oktober 2020 werd Daan Dohmen benoemd als Hoogleraar Digitale Transformatie in de Zorg aan de Open Universiteit. Hij begeleidt hier promovendi, werkt aan onderzoek en ontwikkelt onderwijs voor jonge (zorg)professionals. Tenslotte is hij lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Dit adviesorgaan adviseert het Kabinet en Staten Generaal gevraagd en ongevraagd over ontwikkelingen op het domein van zorg en samenleving.

Daan combineert ondernemerschap, wetenschap en zijn kennis over gezondheidszorg met een ‘menselijke maat’, om zo innovatieve oplossingen te vinden waarmee kwetsbare mensen hun leven onafhankelijk en gelukkig zo lang mogelijk kunnen leven.

Prof. Dr. Ir. Daan Dohmen komt bij u spreken over:

  • Digitalisering van zorg
  • Ondernemen in de zorg
  • Nieuwe business modellen voor de zorg

Daan Dohmen spreekt in het Nederlands en in het Engels.

Gerelateerde spreker (en collega bij Luscii): Ruben de Neef

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in