Femke Deckers

Femke Deckers is trainer, schrijver en theatermaker. Ze koppelt veerkracht en creativiteit met elkaar. In 2013 werd ze geconfronteerd met haar grootste angst: wellicht nooit meer kunnen lopen. Als professional kende ze alle theorieën rondom creativiteit, nu moest ze die toepassen op haar eigen situatie. Hoe geef je het leven opnieuw vorm? Hoe laat je los? Hoe ga je om met onzekerheid? Een creatieve mindset bleek de wegwijzer. Ze schreef hierover het boek ‘Schroef jezelf los’ en maakte een theatercollege waarmee ze al op verschillende congressen stond. Haar boek kreeg aandacht in o.a. de Telegraaf, EvaJinek.nl en de Happinez.
Femke Deckers Zorgsprekers 2024

Wat doe je als het leven op zijn kop staat?

In een uniek theatercollege (30 min.) neemt Femke Deckers je mee in haar reis van zelf-innovatie: het herstel van een incomplete dwarslaesie. Theaterspel en kennisdeling wisselen elkaar op originele wijze af. Het publiek krijgt 7 creatieve stappen voor zijn/haar eigen veranderproces – zoals loslaten, risico nemen, buiten je kaders denken, onzekerheid omarmen en je oordeel uitstellen. Door de muziek, video en visuele attributen is dit absoluut niet ‘your average talk’. Femke biedt een paradigma-shift, concrete handvaten en inspiratie voor zowel patiënten als behandelaren.

Bekijk hier een korte videotrailer. Het theatercollege is gebaseerd op haar boek ‘Schroef jezelf los’, en is hier te bestellen.

Het lichaam als inspiratiebron

Femke Deckers (1976) weet wat tegenslag betekent. De nodige aangeboren afwijkingen manifesteerden zich door de jaren heen (o.a. scoliose, VACTERL, MRK). ‘Een tweedehands auto’ zo noemde ze zichzelf. De laatste rugoperatie zorgde voor een omslag: ze professionaliseerde zich in de toegepaste creativiteit, richtte in 2018 De Creatieve Werkvloer op, gaf vele sessies bij organisaties (o.a. Politie, Reade, Gemeente Amsterdam) en maakt autonoom werk rondom haar lichaamCreativiteit gaat over het blijven zoeken naar alternatieven: hoe kan het nog anders? Ze spoort mensen aan om uit het keurslijf te stappen en te gaan voor wat ze écht willen.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in