Michel van de Beek

Michel van de Beek -van origine apotheker- is ervaringsdeskundige, pionier en expert op het gebied van (digitale) innovatie en transformatie in de zorg. Hij helpt zorgverleners en -organisaties bij digitale transformatie. Vaak is de uitdaging dat het anders moet, of dat men niet (snel genoeg) kan meebewegen met trends. Michel geeft praktische handvatten en kan de materie ook met interactieve workshops onder het publiek uiteenzetten.
Michel van de Beek is expert op het gebied van veranderprocessen, verandermanagement, transformatie in de zorg en digitale zorginnovatie. Boek hem via Zorgsprekers!

Topics waar Michel van de Beek over spreekt

Apotheker, ervaringsdeskundige | Expert digitale innovatie en transformatie in de zorg

Het roer moet om! Maar hoe dan?

Mensen die werkzaam zijn in de zorg hebben voor de zorg gekozen omdat ze mensen willen helpen. Ze voelen dat dat steeds minder kan. Ze voelen zich vastgezet in en door het systeem. Vastgezet door niet passende systeem gedreven vormen van werken en organiseren. Ze voelen dat dit leidt tot regeldruk, onnodige administratie, werkdruk, stress en uitval.

Het roer om moet! Het moet anders,  maar hoe dan? Waar moet ik beginnen? En waar haal ik de tijd vandaan? Kan innovatie en technologie hierbij helpen? En hoe dan? Want ik ziet het nog niet …  Het zijn vragen waar menig zorgverlener en -organisatie mee worstelt.

Transformatie

Hoe doe ik meer met (veel) minder? En hoe hou ik tegelijkertijd meer tijd en aandacht over voor de patiënt?

Het lijkt onmogelijk, maar is het niet. Het wordt duidelijk wanneer je gaat (h)erkennen dat de situatie om een transformatie vraagt. Een overgang naar  fundamenteel nieuwe manieren van werken en organiseren. En niet enkel innoveren of het toepassen van nieuwe technologie. Want nieuwe technologie in een oud systeem leidt alleen maar tot een heel duur oud systeem.

Michel van de Beek op het podium

Aan de hand van eigen ervaringen uit onder andere farmacie en huisartsenzorg neemt Michel van de Beek het publiek op inspirerende en interactieve wijze mee in de wondere wereld van transformatie. En illustreert aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe het passend en effectief inzetten van nieuwe werkwijzen en technologie niet alleen leidt tot enorme effectiviteit en efficiëntie, maar vooral ook ruimte laat voor waar het om draait in zorg. Meer tijd en aandacht voor menselijke zorg. Want daar wordt iedereen beter van.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in