Laurens Waling

Laurens Waling is spreker en dagvoorzitter op het gebied van onder andere AI voor HR en management in de zorg. Laurens provoceert liefdevol en zet groepen aan tot het denken in nieuwe mogelijkheden over het organiseren van werk. Belangrijke topics zijn gedeeld werkgeverschap, jobcrafting, interne en regionale talentenmarktplaatsen en AI voor carrièrenavigatie. Laurens adviseert grote zorgorganisaties en ziekenhuizen, bedrijven en overheden. Laurens was oprichter van Part-up. Op dit moment is hij Chief Evangelist voor AI scale-up 8vance.
Zorgsprekers Laurens Waling, ondernemer, spreker en dagvoorzitter

Topics waar Laurens Waling over spreekt

Laurens Waling (1983) startte zijn eerste bedrijf op zijn 16de. Na zijn TU Delft-studie klom hij op tot partner in een innovatie-adviesbureau voor zorgorganisaties. Hij startte in 2014 een coöperatie van samenwerkende zelfstandigen. Om het werk te talentgericht verdelen bedacht hij Part-up: een marktplaats voor jobcarving en jobcrafting. Part-up kreeg een miljoen investering en veel bekendheid. Tijdens de coronacrisis maakten zorginstellingen, ziekenhuizen, overheden en bedrijven gretig gebruik van de applicatie om in taken opgeknipt werk effectief te (her)verdelen. Organisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemerschap bieden hun medewerkers inmiddels 20% “Part-up tijd” om werkdruk op andere afdelingen op te vangen.

Ondanks deze successen, bleken veel managers beperkt in staat om structureel te veranderen. Part-up maakte dynamische tijden door en Laurens verkocht het bedrijf in 2021. Om te begrijpen hoe transformatieprocessen werken, studeerde Laurens in Interventiekunde en doorliep hij een intensief persoonlijk ontwikkelingstraject. Sinds zijn burn-out en sabbatical (2022) is hij als Chief Evangelist verbonden aan 8vance. Deze deep-tech scale-up levert AI om de verspilling van talent tegen te gaan. Rode draad in zijn carrière zijn Laurens optredens, waarin hij als spreker of dagvoorzitter sterk improviserend de energie erin brengt en voor verandering inspireert.

Hands-on presentatie

Event organizers loven de manier waarop Laurens met zijn verhaal het publiek raakt en enthousiasmeert. Een presentatie 15 minuten of workshop van 2 uur, het publiek zit op het puntje van hun stoel. 

  • Laurens benoemt met humor graag de fuck-ups uit zijn ervaring met implementaties van anders organiseren.
  • Laurens is betrokken bij praktijkvoorbeelden van talent mobility binnen (zorg)bedrijven, het uitwisselen van personeel binnen ecosystemen en het skills-based werven van nieuwe doelgroepen.
  • Laurens combineert werkervaring binnen de zorg, het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven.
  • Hij mixt ondernemerschap en een persoonlijk verhaal met de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI en wendbaar organiseren.
  • Laurens betrekt het publiek en laat hen ervaren hoe ‘crowd-organizing’ eruit ziet en hoe AI objectief jouw skills en de beste banen en kandidaten voorspelt.

Visie Laurens Waling

‘Talentbevrijder’ Laurens is gemotiveerd om iedereen betekenisvol werk te laten doen. Hij is er van overtuigd dat arbeidsmarktkrapte niet bestaat, en het een kwestie van schrappen van bullshit jobs die door AI overbodig worden. Hij inspireert graag groepen managers en medewerkers om het werk anders te organiseren. Dit is niet alleen leuker, maar ook noodzakelijk om de grote transities in onze samenleving te gaan maken.

Soortgelijke sprekers

Van wetenschappers tot (oud)topsporters, van BN’ers tot ervaringsdeskundigen. Zorgsprekers heeft een breed aanbod. Iedere spreker brengt met passie en bevlogenheid kennis en inzichten over op het publiek, binnen de rol die u zoekt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

We sturen iedere maand een informatieve nieuwsbrief over al onze sprekers en events. In de nieuwsbrief bieden we ook vaak leuke acties!

Schrijf je hiernaast in om op de hoogte blijven van alle updates.

Zorgspreker boeken

Selecteer de gewenste spreker, vul de datum en je contactgegevens in. Wij zullen de beschikbaarheid controleren en je z.s.m. informeren over de beschikbaarheid en de bijkomende kosten.

Wie wil je boeken?
Wanneer wil je de spreker boeken?
Hoe kunnen we je bereiken?
Eventuele informatie vooraf
Ons website maakt gebruik van Cookies.

Aanmelden als Zorgspreker?

Wat leuk dat je je wilt aansluiten bij De Zorgsprekers! Wij zijn in ieder geval al enthousiast. Vul het formulier in en we komen bij je terug:

Vul je contactgegevens in